mail: 
Lánczi András 
viztorony@viztorony.hu 
Tiszakécske
Forrás: Petőfi Népe
Bérbe adták a víztornyot
Évi – nettó – egymillió forintért egy távközlési cég vette bérbe a tiszakécskei víztornyot. A bérleti díjat a város és a Tisza menti térség ivóvízellátására fordítják.

A – bruttó – 8,6 millió forintot érő víztorony bérbeadásáról a múlt héten döntött a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés. A torony 86 százalékban a Bácsvíz Rt., 14 százalékban a megyei önkormányzat tulajdona. (Korábban a megye is hozzájárult az ilyen jellegű beruházásokhoz.) A terület viszont teljes egészében Tiszakécske városé.
A távközlési cég évente – nettó – egymillió forint bérleti díjat fizet. Ez az összeg 2002. január elsejétől minden esztendőben az előző évi fogyasztói árindex mértékével emelkedik.

Ebből 500 ezer forint illeti meg a várost a területért, 500 ezer forint pedig a Bácsvíz Rt.-t, illetve a megyei önkormányzatot. Utóbbi a Bácsvíz Rt. javára lemondott az őt megillető bérleti díjról. A Bácsvíz Rt. viszont vállalta, hogy a bérleti díjat a tiszakécskei és a Tisza menti térség ivóvízellátására fordítja, továbbá ebből kompenzálja a térség ivóvízellátásának veszteségeit.

Szöveg: Sz.A.
Főoldal | Lap teteje | Az acélszerkezetű víztornyokról bővebben itt olvashatsz