mail: 
Víztorony Baráti Kör 
viztorony@viztorony.hu  

 

 

 

 

 

Budapest - IX. Soroksári út (Gizella Malom)
Fotó: András 2006
Fotó: András 2006
Fotó: Péter 2006
Fotó: Péter 2006
Fotó: Péter 2006
Fotó: Péter 2006
Fotó: András 2006
Fotó: András 2006
Fotó: Péter 2006
Fotó: Péter 2006
Fotó: András 2006
Fotó: András 2006
Fotó: András 2002

TMC - médiaközpont Budapesten?

A londoni székhelyű The Media Centre (TMC) a Gizella malomban a korábbi elképzelésekben szereplő iroda- és lakóépület helyett médiaközpont kialakítását tervezi.

A Budapest Business Journal értesülései szerint az átalakítási munkálatok megkezdése előtt meg kell vásárolni az épületegyüttest jelenlegi tulajdonosától, a német IVG-től. A TMC reményei szerint az átalakítás pár hónapon belül megkezdődhet.

Fotó: András 2002

A médiaközpont koncepciója nem új, hasonló épületeket már Londonban és Berlinben is kialakított a társaság, a magyarországi szervezéssel párhuzamosan folynak munkálatok Milánóban, Münchenben és Varsóban.

A TMC partnerei többek közt a BBC és a UPC. Az ötlet lényege, hogy az épületekben a média világának speciális szükségleteit kielégítő szolgáltatásokat nyújtsanak magas színvonalon.

A TMC rugalmas bérleti struktúrát akar kialakítani, amelynek alapján akár pár napra is bérelhetőek lesznek a különböző irodaterületek.

Fotó: András 2002

A médiaközpontban egyéb szolgáltatások is helyet kapnak majd, lesznek klubok, kávézók, üzletek és éttermek. Valamint az Olimpia Group fejlesztésében elkészül 150 lakás, az Ebertz & Partner pedig 200 szobás szálloda építését tervezi.

Forrás: Kreatív Online

Sub Culture Party @ Gizella Malom, 2002.03.02
palotai. cadik. morgontz. naga. spirit. mate. skiz.

Fotó: András 2003
Fotó: András 2003
Fotó: András 2003
Fotó: András 2003
Fotó: András 2003
Fotó: András 2001

Az Immo-Park Kft. hasznosítja a ferencvárosi Gizella Malmot

Irodákat, lakásokat, szállodát és mélygarázst magában foglaló ötvenezer négyzetméteres komplexummá alakul át Gizella Udvar néven a ferencvárosi Gizella Malom. A Soroksári úti, az egykori expótelkekkel szemben található hétszintes épületet az utóbbi tíz évben a Skála raktárként használta.

Fotó: András 2000

A telket megvásárló Immo-Park Kft. tulajdonosa ugyanaz a volt német állami vagyonkezelő és ingatlanfejlesztő szervezet, amelyik a Duna túlpartján az Infopark megvalósításában is közreműködik. A malom és a hozzá tartozó épületek alapterülete körülbelül akkora lesz, mint a Duna Plaza bevásárlóközpont.

Fotó: András 2000

A malom két toronyépülete védett, ezeket felújítják – számolt be az elképzelésekről Arató György, az Immo-Park Kft. projektvezetője. Várhatóan már az idén megindulhat a bontás, a Gizella Udvar 2002 végére, 2003 elejére készülhet el. Becslések szerint az átalakítás tízmilliárd forintba kerül.


Forrás: Népszabadság, 2000. március 16.

Fotó: Lóth Tamás

A Millenniumi Városközpont építése önmagában is jelentős hatással lesz a közvetlen ingatlankörnyezet értékének átrendeződésére, és az is biztos, hogy ez az átrendeződés új befektetések megjelenésével jár. Biztos, hogy a Soroksári út ma még szürke arculata is idővel kitisztul, bár a megújulás tempója egyelőre igen lassúnak tűnik.

Mindenesetre a Magyarországon nem ismeretlen, német tőkét koncentráló IVG bízik a változásban, hiszen a Soroksári út 16-ban különleges beruházásba kezdett.


A XIX. század második felében épült Gizella Malom épületének átalakításával, az ide tartozó másfél hektáros területen egy olyan komplex ingatlanfejlesztés valósul meg, amelynek keretében szálloda, apartmanház, irodaház és lakóház épül.

A malomépületet nem bontják le, hanem felújítják és itt alakítják ki az elsőosztályú irodákat.

A hétszintes, huszonöt méter széles, tizenötezer négyzetméteres épület faszerkezetét műszaki okok miatt vasbetonra cserélik, pinceszintjére garázst építenek.

A terület Vaskapu és Ipar utca sarkánál lévő részén mintegy száz lakás építését tervezik, és a Soroksári út, Ipar utca találkozásánál helyezik el a 180 szobás szállodát, melyhez egy ötvenegységes apartmanház kapcsolódik.

Forrás: museum.huMivel az épületek egy parkot fognak közre, az ingatlankomplexum a Gizella Udvar nevet kapja. A beruházók tervei szerint a létesítmény negyvenméteres víztoronyában egy kilátópresszó lesz teljes budapesti panorámával. A Gizella Udvar 2003-ra készül el.

Forrás: ingatlanbefektetes.hu

Fotó: András 2002
Főoldal | Lap teteje | Térkép | A következő budapesti víztorony