Találtam egy tornyot! (306)
o f f t o p i k (82)
Szakmai kérdések (44)
Messzi tornyok (104)
pénisz (1)
Valami történik itt! (60)
Hülyeségek (110)
Újrahasznosítás (16)
Víztorony Baráti Kör (195)
Segítséééég! (60)
Közérdekű információk (98)
A MÁV víztornyai (17)
Könyvajánló (24)
Segítséget szeretnék a Fehér úti víztorony megmentéséhez (3)
Óbudai gázgyár (20)
Adatbázis (16)
Budatétényi pályázat (43)
Ha tiéd lenne az egyik? (60)
Oroszlány (8)
Ez vajon miii? (19)
Margitsziget - víztorony (8)
Műemlékvédelem (41)
Biznic! (11)
Vélemények (378)
Örökségnapok (11)
A Víz Világnapja (14)
Kiállítás (11)
Víztornyok a Google Earth-ben (10)
BME - építészhallgatóknak: Saj. ip. ép. spec. kérd. tanulmányhoz (10)
Szolnoki toronymentők (19)
VBK póló (12)
Az évezred első víztornya - Győrött (14)
nagyképek (0)
archicad (0)
Új téma címe legyen:

mail: 
Lánczi András 
viztorony@viztorony.hu 


Oroszlány
név:
e-mail:
szöveg:
 
hozzászólok

1
Béla bácsi [2011.04.05. 15:36]
Félelmetes építmény ez a víztorony. Reméljük, hogy nem fog szétesni valamilyen természeti katasztrófa
bekövetkeztekor, mert a hegy oldalában lévő lakásokat elsodorja. Vajon szükség van rá?
mutyi [2007.02.22. 18:22]
sziasztok! van egy jóhírem a számotokra... idén felújítják az oroszlányi víztornyot... elsőkézből tudom ugyanis én is résztveszek benne... tényleg egyedülálló építmény :)
András [2007.02.16. 23:01]
Szia Gábor, az oroszlányihoz fogható nincs még egy. Hasonlót sem láttam.
wikipilgabor [2007.02.13. 05:51]
En oroszlanyon nottem fel. Emlekszem amikor (gyerek koromban) epitettek a viztornyot. Szerintem az egyik leg egyedulallobb es felismerhetobb epulet. Mintha lattam volta magyarorszagon valami hasonlo alaku viztornyot, csak nem emlekszem hol. Ha valaki tudja hol a masik akkor megkoszonnem az informaciot.
Fruzsii [2007.01.29. 23:03]
Hát még én hogy örültem, mikor rátaláltam e szép toronyra! Nem messze lakom Oroszlánytól, viszont fél családom oda tartozik, ezért sokszor járok a városban.. Mindig megcsodálom és örömmel emlékezem vissza azokra a szép nyári napokra, amikor nagyszüleimnél üdültem testvéremmel, és egy egy kirándulás alkalmával a földön hanyatt fekve csodáltuk a víztornyot, abban a hitben hogy azonnal ránkdől. :D Akkor még látogatható volt a környéke, mára azonban nagyon elhanyagolták. Meglepődtem, mikor egy oroszlányi lakostól megtudtam, hogy egyszer már le is akarták bontani. Szerencsére szabotálták.. Szóval vigyázzunk rá, és ha már fejleszteni nem lehet a környékét, akkor legalább tiszteljük.
u.i.: Tesóm szerint egy nagy pezsgőspohárra hasonlít, apa szerint pedig vörös cápafogakat raktak a tetejére...
Szatmari Zoltan [2006.06.24. 00:30]
Orulok,hogy ratalaltam szulovarosomnak-e tenyleg impozans muvere a vilaghalon,es kulon orulok,hogy egy eleg eredekes lapon leltem ra.Talan ez az egy dolog ami igazan megdobogtatja egy tenyleg oroszlanyi szarmazasu szivet.Ott allt amikor szulettem,es meg sokaig nez az alatta felnovo uj nemzedekre is.Maganyosan es szinte egyedul,de a varos es az emberek felett!Nem igazan ertem,hogy mint turisztikai latnivalot,miert nem karolta fel a varos,es miert nem surgeti a torony kornyekenek a hozza illo, es turistak alltal is latogathato, parkos kialakitasat!Ja tudom!Penz,mint mindig.Most Irorszagban elek es mondhatom,hogy itt minden kis apro homokszemnek -ami a helyi tortenelmukhoz tartozik-,hatalmas figyelmet szentelnek.Nem szegyenlik belepojegy formajaban ezt nyilvanossagra hozni.Hidje el mindenki,hogy megy is az uzlet!Palyazatot a toronyra(a varosatyaknak szol)!Talan valaki lat egyszer benne fantaziat es tenyleg kozponti helyre kerul a "mi" szocialista buszkesegunk.Ez nem guny!Akkor ,a sok rossz mellett,valami erdekes is szuletett. Udv.:szaki
link alak [2006.03.19. 09:01]
Öt szerző, egy kötet: a magyar művészet története

(www.24ora.hu)
Nagy elődök kiváló munkái után most öt szerző – Beke László, Gábor Eszter, Prakfalvi Endre, Sisa József és Szabó Júlia – tollából jelent meg a Magyar művészet 1800-tól napjainkig című kötet. A könyv – az előzővel együtt – a (történelmi) magyarországi művészet történetének az első átfogó összegzése a rendszerváltás óta. Fontos e tény sulykolása, mert érdekes: a művészettörténet sem lehet meg az ideológiáktól mentes tisztázó áttekintésektől, ugyanakkor számtalan előtanulmány, hazai és külföldi elemzés új megvilágításba helyezett egyes stíluskorszakokat. Izgalmas az építészet bemutatása: a szocreálnak nevezett módszer (át)értékelése valamint a hazai organikus építészet objektív elemzése. Sokat megtudhat a megyénkbeli is egyes alkotásokról, mint például az esztergomi „harmonikaház”, az oroszlányi víztorony, a tatai új temetőkápolna. A tatabányaiak – már akit érdekel – azt is kideríthetik a képekkel gazdagon illusztrált kötetből, hogy ki tervezte a megyeházát: ezt eddig egyik helyi kiadvány sem közölte.

(Corvina Kiadó, Egyetemi Könyvtár sorozat, 5700 Ft) V. T.

Clipper [2006.03.09. 22:08]
"Tájra táruló tároló" Azt hiszem nem kétséges h az oroszlányi víztorrony az egyik leg pompásabb az országban
1

Főoldal | Lap teteje | Moderálási alapelv: mindet törlök, ami nem tetszik :o)
Keresés a fórumban:
keresek